söndag 4 augusti 2013

På Kottecentralen - Dag 33

Utflykt till Kottecentralen strax norr om Göteborg!
Vilken Upplevelse!!! 60 småkottar på en gång!!! Aldrig har jag då sett så många helt underbara små bäbisigelkottar: Det var så roligt att se de olika kullarna i var sina burar, lite olika storlekar, uppgifter som satt vid varje bur: var de hade hittats ( Vårgårda, Alingsås, Göteborg .... ), eventuell kontaktperson och deras vikt per dag och matschema. Att ta hand om sådana små liv är ett heltidsjobb dygnet runt när det är säsong. De allra minsta måste ha mat varannan timma med mjölkersättning. Sen börjar de äta kattmat av lite olika slag och när de är stora nog så placeras de ut i någon lämplig miljö där de så småningom gör sig hemmastadda o vandrar runt o klarar sig själv. Uppvuxna trädgårdsmiljöer är inte så dumt. Häckar o lövhögar o bra ställen att rota runt i. Och vad kan vi göra för dem då? Sätta ut vattenfat o lite extra mat som en start på deras nya liv ute i det fria.
Början på denna utflykt kan du läsa om här >>>>> och vi tittade naturligtvis lite extra på "våra" Alingsåskottar, som redan hade vuxit till sig riktigt bra på en vecka o ökat så där en 100 gram ungefär ...
Kottecentralen tar oxo emot vuxna igelkottar som skadats eller mår dåligt på något sätt.
Åhhhh duuuu vilken härlig känsla att hålla en sån här liten kotte i handen!!! Sticks som tusan och har tänder som små nålbrev ... och de biter ordentligt ... och så är de alldeles sammetslena på magen ... o blöta på nosen ... blogMadame förstod precis varför vi blev erbjudna en ordentlig läderhandske att hålla dem med .... särskilt de som var lite större. Och så har de ljud: småfräser, smackar, grymtar o piper omkring ... o så kan de HOPPA! Om du stryker en kotte över ryggen ... Pröva, så får du dig en liten överraskning!
På våren är det säsong för ekorrar. Och då tar Kottecentralen oxo hand om övergivna ekorrungar!
Du kan läsa mer om deras verksamhet på Hemsida eller på Facebook.
Nu blir det kottebilder!













Kottarnas hus


Tack så väldigt mycket för att vi fick komma på besök 
och lära oss mycket om hur det är att ta hand om övergivna kottar o ekorrar! 
Ni är så fantastiska!
Tack!!!


Inte bara kottar fanns hos den underbara familjen. En stilig Grå Jako till exempel! Väldigt pratsjuk och social. Lekte tittut vid en av stolparna i voljären o kvittrade o smackade för fullt. blogMadame blev erbjuden att gå in i buren ..... men .... nääääää  Näbben är ändå .... RESPEKT!


......................................................................................................

1 kommentar:

  1. Åh så söta småkottarna är (nästan lika söta som brittkattungar) :) Och vilket fantastiskt arbete de gör för alla igelkottar som behöver hjälp!
    Kram

    SvaraRadera