söndag 3 augusti 2014

blogMadame i Wallanders fotspår

YSTAD!
Ingen Skånetripp utan Österlen o denna gången mycket YSTAD!
För du har väl inte missat Henning Mankells poliskaraktär Kurt Wallander, böcker som oxo blivit filmer. Wallanderturister började redan efter första boken komma till Ystad och stan har en massa arrangemang i dag på temat. Med det går inte blogMadame på inte. Näääää. Ska själv! Upptäcka på egen hand, ska det vara. Visst är det jobbigt med dessa guider som maler på i först en timma innan man ens hunnit röra sig ur fläcken, och benen är halvdomnade. SEN tar guiden samma sak på ENGELSKA och det är bara tur om det inte finns med turister från något annat land för då tar den här INTRODUKTIONEN en timma till ... innan man äntligen kommer i väg. Och sen blir det samma procedur vid varje stopp! Nog klagan över dessa guider! De har ju ett jobb att sköta och är jätteduktiga på det!
Värmen var ju svår i början av veckan o FIKA stod högt på önskelistan efter att ha strövat runt i Ystads stadskärna ett bra tag.
Då blev det förståss Wallanders café! Som heter Fridolfs KONDITORI. Vid stationen. Där Kurt tog sig en fika emellanåt m sillmacka o en lättöl. Vi avnjöt en POLISBLÅ Wallanderbakelse m kaffe! Alldeles utmärkt mumsig! Wallander själv var ute på uppdrag, så honom såg vi inte till. Kanske ... Inte heller i hans bostad på Mariagatan som vi oxo letade upp. Det måste vara förvirrande för den mannen. Antingen bor han i boken på nr 10, eller i filmen på nr 11C ...



Överhettad blogMadame råkade av misstag lämna över fotograferandet till dotter...
Du ser väl hur luften bara vibrerar av värmen över gatan
Polisbakelse
... oooouups! Wallander själv ????
Mariagatan 10, böckernas adress
Mariagatan 11C, filmernas adress

Och så blir det lite fler YSTAD-bilder! När vi ändå var där ...







........................................................................
I bloggen 3 augusti, 2013 
I bloggen 3 augusti, 2012 
..............................................................................

1 kommentar:

  1. Jag gillar också Ystad, skulle lätt kunna tänka mig att bo där, det är ju så vackert och mysigt. Var där en dag denna sommar också, men hann tyvärr inte med så mycket turistande denna gång. Härlig strandpromenad och jättefin strand finns där också.
    Kram Eva

    SvaraRadera