tisdag 4 april 2017

2017 April Ut i vida världen

Ja nu blev det besvärligt att tyda Bus loggboksanteckningar från resan .... det kom att gå vilt till på det nya resmålet nämligen ... jaaaa Bus får berätta själv så är det i alla fall inte blogMadame som hittar på.


- Lyckades slita Brummelisa o Betty från sina rike-Frank-drömmar i Paris och Linda o Nalle från shoppinggalenskaperna för nu gick resan till Italien! Till Venedig! Åhhh vad mammaMia o jag hade längtat dit. Tänk att få glida fram i lugn o ro i gondol på kanalerna o riktigt njuuuta, bara vi.
Jo pyttsan heller. 

Det var ju ingen konst att hitta kanalerna ... för de fanns ju precis överallt. Gick inte att gå nånstans. Bara över broar när det fanns såna. Annars var det bara vatten vatten vatten överallt. Men vi vinkade till oss en sån där Gondol och gondoljären stakade iväg på Den Stora Kanalen. Ja så heter den fast på italienska Canal Grande! Jag har minsann skaffat en extra Cat's Globetrotter special o där står en massa finurliga saker o nya ord. Ja den där gondoljären, alltså han som kör båten, var ju en riktig olycka. Vrålade som en mistlur o störde oss hela tiden och blinkade åt mammaMia så jag tänkte nu kör han mot kajen snart. Sjöng om att hon är Solen i hans liv .... Näää fy för den pjatten!!! Och de där småflickorna Brummelisa o Betty de var ju sååå betuttade i honom så de höll på att ramla i vattnet. Matte säger att det är hormonerna o inget att göra åt. Bara att stå ut. Suck!

Kappi hängde ju oxo med på den där färden. O vad vi inte visste var att han hade gått i affärerna innan och hittade nåt han kände igen ... PINNVINER .... Ja du kommer väl ihåg de där pingvinerna i Sydpolen och Kappi hade inte glömt vad matte hade berättat om pinnviner ... och nu hade han hittat det i butiken! Stollepelle. Kappi blev ju alldeles snurrig o tokig av vinet ... skulle sjunga i kapp med gondoljären och skrålade med alla italienare på kajerna ... Nääää fyyyyy så förfärligt. Och våra möss hade oxo hittat en liten gondol o skulle skoja med den stackars Kappi som nu började bli lite rund under fötterna. Så det behövdes inte mycket förrän han plumsade i kanalen med ett jätteplask så vi blev alldeles blöta allihop. Usch! Och i den stora villervallan åkte loggboken oxo i vattnet!!! Och blev nästan alldeles dränkt!!! Men mössen fångade upp den och så fick den hänga på tork i flera dagar. 
(Ja det var ibland svårt att tyda Bus kråktassar i loggboken efter att ha hamnat i vattnet, så han fick berätta en del som fattades för matte.)

- Ja vi fick vila upp oss i flera dagar efter den där färden! Men Nalle o Linda som inte var med var desto piggare o ute på stan jämt o ständigt. Nalle fotograferade med sin nya kamera som han köpte i Paris och Linda kollade Mode. 
- Italienskt, ska de va, sa hon, och skuttade ut o in i affärerna som en vildkatt! 

Solglasögon blev det! Gick åt en hel förmögenhet av reskassan minsann. Och Nalle fotograferade henne o fixade lite m bilden så hon blev som världens superdivastar ...


Nalle ville sen absolut åka till Pisa och titta på det lutande tornet. Men se det, sa jag, ska vi INTE göra. Det är alldeles för farligt! Och matte hade sagt att vi måste hålla oss till PLANEN och inte hitta på något farligt. Jag har minsann sett det där tornet på bild! Oj oj oj! Inte att vi skulle åka dit inte. Kan ramla när som helst och så kan man ju bli alldeles sned av att titta på det. Man måste ju gå på tvären om man ska titta på det ordentligt. Näää Nalle får fortsätta utforska Venedig tillsammans med Linda och jag ska läsa på om nästa resmål! Lååååångt bort blir det!
Arrivederci!
.........................................................

2 kommentarer:

  1. Bus, jag har varit vid lutande tornet i Pisa och än har det inte ramlat. Låter som om Venedig var en riktigt jobbig upplevelse! Men det där med vatten över allt är väl inte precis drömmen för en kisse. Hoppas nästa resmål blir lugnare! Kanske dessa italienare var lite för mycket för alla damerna? Och inte så mycket för dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bus hälsar o tackar för medkänsla och är glad att nästa resmål är betydligt torrare , inget vatten i sikte / blogMadame o Bus

      Radera